image image image


Kvifor drøymer vi?

Eg har lurt lenge på korfor hovudet gjer oss desse drømmane når vi søv. Nokon drømmer er gode, mens andre er heilt forferdelige. Eg har mange gongar våkna midt på natten pga ein drøm eg hadde. Nokon virker veldig realistiske men dei er jo forsatt i fantasien min, men veldig ofte skulle eg ønske at det hadde skjedd. Det er forferdelig er om eg ser ein film som har ein skikkelig ekkel hending, f.eks i "the impossible" då dei blei tatt med bølgen og dratt under vatn. Etter eg har sett ein sånn film, så ender som oftast drømmen min om den scenen men berre med meg i den. Hater virkelig når det skjer og det gjer meg redd for å sove. Så eg holder meg vekke ifrå dei fleste filmer og spesielt skrekkfilmer. Filmer eg absolutt IKKJE skal sjå er: the ring og paranormal activity. Sjølvom folk seier at dei syntes den ikkje var så skummel, så betyr det ikkje at eg syntes det. Eg liker ikkje skrekkfilmer, ferdig med den saken. 

Eg hadde ein merkelig drøm natt til i går. Tenkte eg kunne fortelle litt om den, for den har ikkje mål og meining.

Eg stod med ein elv og plutselig ser eg mange gravsteinar flyt i straumen og eg tenkte eg skulle ta dei opp. Så ein etter ein tok eg dei opp på land og satt dei ifrå meg fint oppå ein eng med blomster og alt sånt. Føltes ut som eg var den einaste som var igjen og at dei gravsteinane hørte til mange folk som hadde død av eit eller annet. Men eg forsatte å forflytte dei ifrå elven og opp på engen. Og der slutta drømmen og eg blei vekt av pappa.

Så kjem mitt spørsmål, trur du på folk som seier dei kan tolke drømmen din?


Utseendet er ikkje alt - tvertimot

Ein ting eg ikkje forstår meg på er dei folka som er skikkelig opptatt av å få den perfekte kroppen. Nokon er så besatt over å få seg den fine kroppen dei alltid har hatt lyst på, men det er berre til å passe på at det ikkje blir for mykje! Eg er ganske fornøgd med kroppen min, men det er alltid nokon småfeil som du ville ha ordnet på.. Eg har f.eks ryggproblemer, noko med hofta, nokon kvite flekker som kjem på magen når eg er ute i sola, nokon arr her og der, strekkmerker, at eg får veldig lett blemmer på føttane, underleppo mi osv. Men eg orker ikkje bry meg så veldig mykje om det, for eg er den eg blei født til å vere. Før hadde eg nokon tider der eg ikkje var glad i utseendet mitt i det heile tatt pga dei småfeila. Og til tider var eg skikkelig lei av fingrane mine, fordi eg syntes dei var lange og det var ikkje noko "flesk" på dei. Ein ulempe med fingrane mine er at eg kan ikkje bruke ringer, eller eg kan men då må det vere sånne som du kan stramme inn sjølv. Fingrane mine er sånn at dei er tynne ned til midten av fingen, for der blir den litt breiare også blir den smalare igjen etter det. Så det er ikkje akkurat dei finaste fingrane, men eg klarer nok å leve med det for eg er ikkje så opptatt av ringer heller.  

Meste parten av jenter rundt omkring er opptatte av utseendet sitt og korfor skal dei sminke seg så mykje eigentlig? Det er jo mange som seier dei liker at jenter er mest mulig "naturlig" og det hjelper ikkje å smøre på seg fleire  lag med sminke også seier du at du er så naturlig du kan bli. Om eg tar på meg sminke, så føler eg meg ikkje som meg sjølv eingong. Ikkje om eg tar så lite som eyeliner eller mascara. :p  Eg liker å vere meg sjølv og det betyr med utseendet også, har prøvd mange gongar med sminke men eg føler meg automatisk som ein annen person. Når eg skal pynte meg til eit besøk, tar eg ikkje på meg sminke heller. Då tar eg berre på meg nokon fine kle og eit fint smykke som passer til, så er eg ferdig. Det er greit å tegne på augebryn, men pass på at du ikkje overdriver og sjå om det passer til ansiktet ditt. :) Eg er heldig som ikkje treng det, for augebryna mine er såpass tjukke og mørke at eg treng berre tenke på å nappa dei av og til. 


Dag 4 - Sevilla

 

No sitt eg her på eit rom aleine for ein gong skyld, uten snorking ein natt! Dette har vert ein lang dag med kjøring, som varte i sånn ca 6 og ein halv time.  Turen i dag gjekk ifrå Lisboa og ned til Sagres som er Europas vestligaste punk og det var skikkelig kjekt sjølvom det var mykje vind! Eg tok bilde av to fine folk som eg var med, og ikkje overraskelse om at det er pappa og Heidi! På Sagres var det ein borg som vi besøkte og er litt usikker på kortid den blei bygd. Det stod ikkje akkurat eit årstall på det. Beina mine er skikkelig rare, for uansett kass sko eg går med så får eg blemmer. Mamma seier eg har arva beina hennar og at eg må bruke plaster der eg veit eg kan få blemmer. Derfor går eg uten sko på eine bilde, men eg skal sei deg at det var ikkje godt å gå uten sko! Så var det vidare mot Sevilla og fant ikkje hotellet vårt.. Pappa gjekk bort til to ungdommar og dei prøvde så godt dei kunne å forklara veien. Men vi satt i bilen og snakka litt og plutselig hørte vi noko tuting, og det viste seg at det var han eine som skulle vise oss veien med å kjøre på scooter forran oss! 
- Dagen blei redda av ein gutt på rundt 20 år, som spurte ein mann om veien for å vere sikker! Så eg måtte jo gjere han litt kjent for deke, så tok eit bilde av han 
Dag 3 - Lisboa

I dag var det ikkje så veldig mykje som skjedde, men hadde ein plan for dagen! Vi åt frukost, eg dusja, vi var litt på rommet også kjørte vi inn i sentrum av Lisboa for å gå rundt i gamledelen. Vi såg ein borg langt borte og vi bestemte oss for å gå bort til den for å sjå litt rundt. På veien gjekk vi innom ein kyrkje som blei bygga på 1200-tallet og den var ganske stor og fin! Borgen blei bygga på 1100-tallet og det er ein skikkelig fin borg. Og utsikten var heilt fantastisk! :D 
Dag 2 - Merida/Oeiras

I dag starta dagen med at vi våkna og gjekk ned for å ete frukost, då såg eg bassenget som var utafor og det var skikkelig fint der! Etter frukosten gjekk vi opp på rommet og pakka tinga og gjekk ned for å sjekke ut av hotellet, så gjekk turen litt rundt i sjølve byen. For vi var der dagen før då vi skulle finne hotellet og då såg vi nokon gamle ting. Utrulig fint sjølvom det er veldig gammalt! Ein bru som vi såg på var bygd i år 465 etter Kristus. Turen gjekk vidare på Lisboa og det tok ca 2 og ein halv time før vi kom til byen og eg skal love deg.. Lisboa er ein SVÆR by. Vi fant fram til hotellet og det var ganske så fint! :D Vi slappa litt av og Heidi gjekk ned for å trene litt. Litt etter at ho hadde komt opp igjen kjørte vi til eit kjøpesenter og gjekk litt rundt, endte nok med at eg kjøpte meg nokon ting. Sjølvom eg hadde sagt at eg ikkje kom til å gjere det..

Unnskyld mamma. ♥
Dag 1 - Madrid

Då er vi på  ein av dei siste turane våre rundt i Europa. Til no har eg vert i nesten alle landa i Europa og det er berre nokon land i Øst-Europa og Island eg mangler. Det er utrulig kjekt å få oppleve så mykje i løp av desse åra vi har hatt turer der vi leier ein bil og kjører rundt. Eg trur no eg har opplevd mykje meir enn dei fleste på min alder, for å sei det sånn. :D Det er sikkert mange av de som les detta som trur eg er bortskjemt og får det som eg vil, men då tar du nok feil. Det var ikkje eg som kom på idéen om at eg skulle ha vert gjennom heile Europa til eg var ferdig med vidaregåande. Det var nok pappa som plutselig kom på den idéen, allefall som eg veit om. 

I dag stod vi tidlig opp for vi skulle ta fly ifrå Flesland (Bergen flyplass) og flyet gjekk kl 6. Så eg blei vekt ti over 4 for å gjere meg klar, må jo vere på flyplassen allefall ein time før flyet går. Vi kjørte ifrå der Heidi (kjæresten til pappa) bur til flyplassen, det tar ikkje så lang tid for ho bur ganske nærme. Fekk billettane våre og gjekk å leverte bagasjen, deretter gjekk vi rett igjennom sikkerhetskontrollen og det er alltid nervepirrende om eg blir stoppa eller ikkje. :p 

Men ja, vi gjekk vidare igjennom taxfree'en som eg virkelig hater å gjere. Ikkje fordi eg ser ting eg vil ha, men alle dei luktane som kjem imot meg med ein gong eg kjem inn. Eg får lett vondt i hovudet om det er mange luktar på ein gong, allefall når dei er så sterke. Så det kjente eg ganske så godt då eg gjekk inn og endte med at eg gjekk rett igjennom og følte meg litt ør i houvdet. Vi gjekk på ein kafé for å få oss noko varm drikke, og der blei vi sittande til vi kunne gå rett inn på flyet. 

Først måtte vi ta fly til København også bytte fly som gjekk til Madrid. Då vi kom til Madrid lufthavn/flyplass så gjekk vi for å sjå om bagasjen vår hadde komme og vi var litt i stuss om den kom til å komma. Fordi det har vert så mykje problemer med vidaresending av bagasje i København, men plutselig kom ein etter ein. 

Då var det einaste som var igjen å finna bilen vi skulle ha. Pappa gjekk for å snakka med dei som vi skal "leige" hjå og kom tilbake med eit nummer. Så vi gjekk litt rundt og fant ikkje bilen, men til slutt fant vi den! Ein knallraud Mercedes. Akkurat i det augeblikket eg såg den følte eg meg veldig glad, for det er mange gongar vi ikkje har fått så fine og  gode bilar. Så denne er ein sterk motstandar til den bilen som vi hadde på første turen. Det beste med denne bilen her er at det er skikkelig god plass til beina og setane er skikkelige behagelige å sitta i! 

Men det aller beste med denne bilen er at den har glassruter i taket! Å, den bilen eg skal ha om eg blir rik skal ha ein bil som har tak som kan tas av med ein knapp eller ein glassrute som kan åpnast opp. :D

Dag 9 - Mobilen din

Nokia lumia 800!
Dag 8 - Eit bilde av håndskriften din

Veit at denne kjem ein dag etter, men eg gadd virkelig ikkje å blogge i går. Gjorde ein del og ein av tinga var at >Solvår< blei 18 i går! 

Følte for å skrive ein med trykkskrift (sånn eg skriv) også ein med lykkeskrift (skreiv sånn før)

Dag 7 - Drømmeferie

Enda ein lett dag, har hatt lenge ein drøm om å reise til Bora Bora. Det virker som ein av dei finaste plassene på denne jorda!
Dag 6 - Bakgrunnen din på pcen


hits