image image image


Litt info

Tenkte berre å skrive eit lite innlegg, for i morgon reiser eg heim igjen! Fordi vi får fri pga planleggningsdag og nokon greier, og det skal bli ganske godt å få ein laang helg til å slappe av med familien og venner. Eg skal snart legge meg så dette blir berre litt infoinnlegg. Som sagt reiser eg heim i morgon og eigentlig skulle vi hatt 8 skuletimer i morgon, men vi skal berre ha 6 for å rekke bussen. Eg burde vell snart ha pakka, så dette kjem til å bli ein litt lang kveld for meg. Men får håpa på at eg sovne på bussen og toget!

I dag var det "nyttårs"middag på skulen og på menyen stod det pinnekjøtt, og det var veldig godt på ein dag som du ville ha noko salt! Alle måtte ha reine kler på seg, som vil sei at du skal pynte deg litt. Alle klassene skulle jo eigentlig ha ein ting som eit program for underholdningen, men det var faktisk berre vår klasse som gjorde noko i det heile tatt! Og ingenting kunne slå det vi gjorde, for vi "dokumenterte" kordan det er her på gangen på internatet. Endte med at eg måtte sitte i skapet innpå rommet til ei venninne også i mitt eiget.


Videoblogg


Ka som skjer atm

Eg sitter her i senga mi og holder på å redigere ein liten videoblogg, det er ganske lenge siden eg har hatt det! Men dette blir berre eit kort innlegg for å sei at eg kjem til å legge den ut snart og unnskyld på forhånd om du føler at det er litt kleint å sjå på!

Antrekk - 25.01


Justin Breit - Coverartist

I friminuttet i dag, så satt eg på youtube og søkte litt på coversanger. Grunnen til det er at eg er veldig glad i å høre på forskjellige måter å synge ein sang på, og forskjellige stemmer. Så kom eg over ein sjarmerende gutt med fin stemme, som eg måtte berre blogge om! 

Ka syntes du om han?

 


D.I.Y

Satt på skulen i dag litt etter at det var middag, satt berre der og holdt på med å strenge nokon blomster (forsterke stenglene) også hadde eg 15 roser, men endte med at eg hadde 11 til slutt fordi dei knakk så lett. Følte at eg ikkje kunne kaste dei, så lagde eg meg ein hårbøyle av dei i stedenfor, for eg har sett det så mange plasser berre med falske blomster. Og om eg finner ein hårbøyle eller noko med blomster på, så skal eg ha det ein eller annen gang! 

Likte du den?
Antrekk - 23.01
Mange bilder av meg
"Den perfekte kroppen"

Ein ting eg ikkje skjønner er korfor det er så mange som seier at dei vil ha den perfekte kropp, så svar meg på dette: Kordan er den perfekte kroppen? Eg er fornøgd med den kroppen eg har, og har nokon venner som vil trene og alt sånn. Det er lurt å trene for å holde deg i form, men eg ser ikkje korfor folk vil slanke seg så mykje at ribbeina viser. Eg veit at mange trener for å komme i bedre form og kanskje for å få litt muskler, men trenger ikkje trene så mykje at du blir avhengig av det. Det ser eg ikkje noko grunn til å bli, for om du går på treningssenter så kan det bli ganske dyrt til slutt. 


Gjesteinnlegg: Kjære veslesøster.

Eg skulle ønske du ville dusje med andre. Me hadde ei sak i NRK nyleg om at stadig fleire ungdommar heller vil lukte vondt, enn å dusje etter gymmen. Det gjeld for alle ungdommar, men først og fremst jentene.
No har Bergen kommune lova å bygge skiljeveggar i alle fellesdusjar som dei skal bygge eller pusse opp, etter at ungdommen bad om å få slike.
Dette er noko som har skjedd over tid. Då eg gjekk på ungdomsskulen for snart 20 år sidan, kan eg ikkje hugse at nokon droppa dusjen.
Innvandrarane får litt av skulda. I mange kulturar er dei mykje meir tilkneppa enn oss, på den måten at dei ikkje vil vise seg nakne for andre.
Det kan nok vere ein del av forklaringa. Når ein og to og tre i eit fellesskap ikkje vil vere nakne, så forstår eg at også dei andre kan ta etter. Det er i alle fall ikkje kult å vere den einaste utan klede i eit rom.
Samstundes så trur eg dette er ei utvikling som ville kome uansett. Eg er heilt overtydd om at også i område med få innvandrarar, er det stadig færre som dusjar etter gymmen.
Kameratelefonane får litt av skulda. Eg forstår godt det er guffent å vere naken når der er 18 stykke rundt deg som har makta til å blottlegge deg for heile verda med eit knips. Eg har likevel så stor tru på ungdommen at eg ikkje kan forstå det ville vere noko stort problem. Dei fleste forstår vel at det ville vere ein heilt latterleg råtten ting å gjere?
Det skjedde ein gong då eg gjekk på ungdomsskulen. Det var ei som hadde med eit (gamaldags, analogt) kamera i garderoben, og ho tok eit bilete. Eg veit ikkje om ho eigentleg tok bilete direkte av nokon, men det var nok til at fleire vart veldig sinte. Med rette. Det er heilt uhøyrt å gjere noko slikt, det er å gå langt over alle strekar. Det fekk ho då også beskjed om at lærarane, og ho lova å aldri gjere det igjen. Det gjorde ho heller ikkje.
Og media får litt av skulda. Eg trur mesteparten av forklaringa ligg der. Du vert bombadert av perfekte kroppar heile tida. Frampå alle dameblad, alle manneblad, er dei - dei perfekte kroppane. Dei er endåtil på alle nettaviser, gjerne i saker som ikkje eigentleg har noko med lettkledde kroppar å gjere.
Eg trur ikkje du har godt av det. Du trur det skal vere slik. Du trur det er det som er normalt. Og du trur du sjølv er unormal.
Men kjære deg; det er ikkje slik. Du er ikkje feil. Du er bra nok. Du er så inderleg bra nok.
Det er HEILT normalt å ha ein bulk her og ein valk der. Det er HEILT normalt å ha kviser. Det er HEILT normalt å ha hår på kroppen. Det er HEILT normalt å vere bleik og pjusk iblant.
Dei du ser i blada er
- spesialutvalde, fordi dei ser unormalt bra ut på bilete
- sminka, pynta og voksa tom for alt hår
- snudd i den eine vinkelen dei ser best ut frå
- photoshoppa etterpå, og det kan vere ganske mykje og
Du har kanskje høyrt dette 100 gonger før. I så fall får dette vere den 101. gongen. For det er så viktig at du forstår poenget:
Det er ikkje dei som er normalen. Det er det du som er. Du er god nok. Du er bra nok. Du har ingenting å skamme deg over, og du må gjerne dusje saman med andre.
Beste helsing storesøster

hits